NOVE VJEŠTINE ZA JEDNAKE MOGUĆNOSTI

Svrha projekta „Nove vještine za jednake mogućnosti“ prijavljenog na Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena“ je uključivanjem žena u nepovoljnom položaju s područja Sisačko-moslavačke županije na tržište rada smanjiti stopu nezaposlenosti žena koje pripadaju teže zapošljivim i ranjivim skupinama, a s druge strane projekt će pridonijeti prevenciji prerane institucionalizacije i poboljšanju kvalitete života krajnjih korisnika, prvenstveno članova Udruge - osoba s invaliditetom te osoba u starijoj životnoj dobi, osoba u nepovoljnom položaju, pružajući im podršku u svakodnevnom životu, koji žive u teško dostupnim i nerazvijenim područjima Sisačko-moslavačke županije.

Potpisivanje ugovora i početak projekta 'Nove vještine za jednake mogućnosti'

Među zaposlenim ženama i korisnicima Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u sklopu svog projekta „Nove vještine za jednake mogućnosti“ ima osobe s invaliditetom te na taj način utječemo na prevenciju prerane institucionalizacije osoba s invaliditetom te dodatno i starijih i nemoćnih osoba, njihovu socijalizaciju te će im se olakšati život u vlastitom domaćinstvu, a samim time utjecat će se i na poboljšanje kvalitete života, odnosno na smanjenje siromaštva i socijalne isključenosti. Svaka zaposlena žena pružati će potporu i podršku za šest krajnjih korisnika što smatramo da je i najoptimalnija brojka zbog udaljenosti domaćinstava krajnjih korisnika na ruralnom području koja su uglavnom smještena na rubovima sela. Zanimljivost projekta su odobrena sredstva za kupnju bicikla kojim će žene obilaziti domove korisnike, te kupnja na mjesečnoj bazi osnovnih životnih potrepština krajnjim korisnicima u vrijednosti 200 kn mjesečno, a jedna od aktivnosti bit će i dodatna izobrazba zaposlenih žena za stjecanje zvanja "Njegovateljica starih i nemoćnih osoba" i "Računalna operaterka“.

PROVODITELJ PROGRAMA: Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije

PARTNERI: Hrvatski zavod za zapošljavanje -Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Petrinja i Grad Petrinja.

VODITELJICA PROGRAMA: Manda Šalić

VRIJEME PROVEDBE: 1.12.2017. - 31.5.2020.  (30 mjeseci)

VRIJEDNOST PROJEKTA: 3.248.260,00 kn, u potpunosti financiran od strane Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. 

UGOVORNO TIJELO/DONATOR: Ministarstva rada i mirovinskog sustava

BROJ KORISNIKA: 120 korisnika iz Petrinje, Siska, Novske, Jasenovca, Gline,Križa Hrastovačkog, Donjih Mokrica, Budičine, Bačuge i Kraljevčana

CILJ PROJEKTA: osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, te s druge strane potaknuti socijalnu uključenost i povećati kvalitetu života krajnjih korisnika, prvenstveno osoba s invaliditetom i u starijoj životnoj dobi. 

logotipi zazeli sve

 

Kontakt

Udruga Osoba s invaliditetom SMŽ
J. Babić 18, 44250 Petrinja
Tel/fax: 044 719 482 
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme:
od 8:00 do 16:00 h, utorkom i četvrtkom od 12:00 do 20:00 h

Za lakši i kvalitetniji život

ministarstvo za demografijuhzz

ESFlenta2

Projekt Za lakši i kvalitetniji život financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Udruge osoba s invaliditetom SMŽ

Ostali projekti Udruge 

Misija i vizija

Misija organizacije:

Doprinijeti kvalitetnom i ravnopravnom sudjelovanju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u svim segmentima društva.

Naša vizija:

Društvo jednakih mogućnosti i socijalne uključenosti djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.