Projekt Za osmijeh na licu

Projekt Za osmijeh na licu dio je Projekta "Za bolji početak" - obuhvatnog UNICEF- ovog programa i akcije pod nazivom: Igraj za naše boje – naša zajednica za najmlađe čiji je cilj da svako dijete u zajednici dobije priliku ispuniti svoje potencijale i životne snove.

Trajanje programa:  tri mjeseca: od lipnja do rujna 2015. godine

Aktivnosti programa:

  • Izlet u Zološki vrt
  • Rekreativno-sportske aktivnosti:  novi sadržaj u sklopu igroanica i skraćenog dnevnog boravka – kupnja rekvizita: Astreja plus, Ida didakta, e-kupi (trampolin, strunjače, kolutovi, valjak, prepreke za savladavanje motorike, oklop za balaniranje, klupice, ljestve, lopte, obruči….)
  • Hortikulturne aktivnosti i zajednički rad s djecom na uređenju okućnice Kreativne radionice
  • Predstava i balonijada Dječjeg kazališta „Šareni svijet“ predstava Jozo Bozo Tehnoekspert tim

Izvori financiranja: UNICEF – Udruzi je doznačeno 20.000,00 kn, Program se realizira u skladu s ciljevima partnerstva UNICEF-a i Vlade RH za period 2012. – 2016. te u okviru planiranih aktivnosti dvogodišnjeg radnog plana. Akcija “Igraj za naše boje – naša zajednica za najmlađe” uključuje više projekata i aktivnosti od kojih su neke u pripremnoj a neke u provedbenoj fazi: Rastimo zajedno, Rastimo zajedno plus, Korak prema inkluziji, Tražilica za usluge rane intervencije, edukacija za primalje, potpora dojenju, rodilišta prijatelji djece… UNICEF je osigurao sredstva za po 3 mikro-projekta u svakoj županiji.

Partneri u projektu: Grad Petrinja – jedinica lokalne uprave; Sisačko-moslavačke županija – jedinica regionalne samouprave; Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize-HSUCDP; OŠ Mate Lovraka Petrinja – školska ustanova; Udruga IKS

Rezultati: Obzirom da je riječ o projektu u trajanju 3 mjeseca nismo išli na razvijanje novih usluga obzirom da težimo njihovoj održivosti, već smo projektom „Za osmijeh na licu“ gledali da nadopunimo trenutno postojeće usluge novim i dodatnim sadržajima koji su edukativnog, zdravstvenog i zabavnog tipa, a nismo ih mogućnosti  financirati kroz trenutno aktulne i dobivene bespovratne potpore za projekt kojima financiramo navedene usluge i sadržaje.

Ono što je ipak inovativno u ovom projektu „Za osmijeh na licu“ je dio vezan za rekreativni sadržaj naših članova u suradnji s OŠ Mate Lovraka u Petrinji koja se nalazi preko puta sjedišta Udruge, gdje smo kupnjom rekreativnih rekvizita i u suradnji s našom fizioterapeutkinjom i školskim profesorom tjelesne kulture uveli taj rekreativni sadržaj tijekom ljetnih mjeseci dok je dvorana zbog ljetnog raspusta bila slobodna.

16.lipanj 2015. –Predstava i balonijada – Dječje kazalište „Šareni svijet“, Predstava „Klaunovska posla, “Dječji plesovi i igre, Izrađivanje poklon figura od balona
22.lipnja 2015. - organiziranim prijevozom s polascima iz Petrinje u 15:00 i iz Siska u 15:30 posjetili smo Zološki vrt u Zagrebu. Članovi Udruge (djeca s teškoćama u razvoju te mlade i odrasle osobe s invaliditetom) – 18 članova Udruge.  Ukupno nas je na izlet išlo 52-oje
23.lipnja 2015. – Jozo Bozo – predstava- pjesma, ples i mađioničar

Kontakt

UOSI SMZ logo full color

Udruga Osoba s invaliditetom SMŽ
J. Babić 18, 44250 Petrinja
Tel/fax: 044 719 482 
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme:
od 8:00 do 16:00 h, utorkom i četvrtkom od 12:00 do 20:00 h

Za lakši i kvalitetniji život

ministarstvo za demografijuhzz

ESFlenta2

Projekt Za lakši i kvalitetniji život financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Udruge osoba s invaliditetom SMŽ

Ostali projekti Udruge 

Misija i vizija

Misija organizacije:

Doprinijeti kvalitetnom i ravnopravnom sudjelovanju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u svim segmentima društva.

Naša vizija:

Društvo jednakih mogućnosti i socijalne uključenosti djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.
Više informacija Prihvaćam