Socijalne usluge za osobe s invaliditetom s područja grada Gline

Trajanje programa: Osnovni program Udruge – kontinuirano tijekom cijele godine

Aktivnosti programa:

2017.

Izvori financiranja:Grad Glina financira hladni pogon – režijske troškove za ured Udruge u S.iA.Radića 8 u Glini.

U Uredu na radnom mjestu voditelja ureda Udruge u Glini kroz program volontiranja radi Mirko Stambolija, član Upravnog odbora udruge te je dao doprinos Udruzi kroz svojih 140 volonterskih sati.Izvori financiranja:

Rezultati programa:
Udruga s 31.12.2017. na području Grada Gline ima evidentiranih 23 člana za koje srijedom kao uredovnim danom dežura i volontira Mirko Stambolija, inače i član UO Udruge.Udruga je u suradnji s Udrugom slijepi SMŽ-Sisak u sklopu Europskog tjedna mobilnosti i u suradnji s PP Glina organizirala 20.rujna 2017. godine u Sisku Preventivno-edukativnu akciju s ciljem skretanja pozornosti na osobe s invaliditetom u prometu i prijelazu preko obilježenih pješačkih prijelaza.

2016.

Izvori financiranja: Grad Glina financira hladni pogon – režijske troškove za ured Udruge u S.i A.Radića 8 u Glini.

U Uredu na radnom mjestu voditelja ureda Udruge u Glini kroz program zapošljavanja „Pomoć sebi i drugima“ Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bio je zaposlen Mirko Stambolija, koji je poslije isteka Ugovora tijekom 2016. svake srijede nastavio volontirati te  je dao doprinos Udruzi kroz svojih 150 volonterskih sati.

Rezultati programa:Udruga s 31.12.2016. na području Grada Gline ima evidentiranih 20 članova za koje srijedom kao uredovnim danom dežura i volontira Mirko Stambolija, inače i član UO Udruge.
Udruga je u suradnji s Udrugom slijepih SMŽ-Sisak u sklopu Europskog tjedna mobilnosti i u suradnji s PP Glina organizirala 21.rujna 2016. godine u Sisku Preventivno-edukativnu akciju s ciljem skretanja pozornosti na osobe s invaliditetom u prometu i prijelazu preko obilježenih pješačkih prijelaza.

2015.

Izvori financiranja:Grad Glina financira hladni pogon – režijske troškove za ured Udruge u S.i A.Radića 8 u Glini. U Uredu na radnom mjestu voditelja ureda Udruge u Glini kroz program zapošljavanja „Pomoć sebi i drugima“ Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bio je zaposlen Mirko Stambolija, član udruge i osoba s tjelesnim invaliditetom za koju je Udruga od HZZZ dobila 100% financiranje troškova plaće i putnih troškova. Mirko je nastavio i dalje volontirati po isteku mjere, te preuzeo dežurstvo u uredu udruge srijedom.

Rezultati programa u 2015. godini:
Udruga s 31.12.2015. na području Grada Gline ima evidentiranih 28 članova za koje srijedom na uredovni dan iz Petrinje dolazi tajnik-stručni voditelj službe. Za vrijeme rada osobe s tjelesnim oštećenjem kao voditeljia ureda Udruge u Glini prostor Udruge u S.i A.Radića 8 u Glini bio je otvoren svaki radni dan, a istekom poticajne mjere zapošljavanja, zahvaljujući ulaskom Mirka Stambolije u program prakse financiran iz projekta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-Područnog ureda u Sisku ured se otvarao još jedan ili dva dana u tjednu na nekoliko sati. Najveći doprinos rada ovog ureda u Glini leži upravo u činjenici da smo radno aktivnim učinili jednog člana udruge iz tog Grada, jer nažalost velika većina članova upisanih s područja u Glini inertni su kod organizacije bilo kojih sadržaja u uredu te su orijentirani na članstvo samo radi ostvarenja prava na povlastice koje ostvaruju kao OSI. Svega 2-3 člana dolazila su redovito na tjedna druženja s našim zaposlenikom u uredu u Glini, dok je jedna mlada osoba iz Gline krenula u drugoj polovici 2015. godine na  vježbe radne terapije i fizioterapije u prostor Udruge u Petrinji- Mala kuća.

2014.

Izvori financiranja:Grad Glina financira hladni pogon – režijske troškove za ured Udruge u S.i A.Radića 8 u Glini. U Uredu na radnom mjestu voditelja ureda Udruge u Glini kroz program zapošljavanja „Pomoć sebi i drugima“ Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bio je zaposlen na 12 mjeseci Mirko Stambolija, član udruge i osoba s tjelesnim invaliditetom za koju je Udruga od HZZZ za razdoblje od ožujka 2013. do veljače 2014. godine dobila 100% financiranje troškova plaće i putnih troškova od kojih je u 2014. godini isplaćeno 6.483,46 kn za plaće u siječnju i veljači 2014.g. Također je Mirko nastavio i dalje volontirati po isteku mjere, gdje mu je jedan dio rada u Uredu bio sufinanciran kroz partnerstvo u projektu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom u Sisku (plaćanje troškova puta i gableca), a od rujna 2014. godine ponovo nam je odobren program njegovog zapošljavanja kroz istu mjeru na 6 mjeseci, gdje je u 2014. godini sufinancirana još plaća u rujnu, listopadu, studenom i prosincu na ukupno još 13.425,32 kn

Rezultati programa u 2014. godini:
Udruga s 31.12.2014. na području Grada Gline ima evidentiranih 28 članova za koje srijedom na uredovni dan iz Petrinje dolazi tajnik-stručni voditelj službe. Za vrijeme rada osobe s tjelesnim oštećenjem kao voditeljia ureda Udruge u Glini prostor Udruge u S.i A.Radića 8 u Glini bio je otvoren svaki radni dan, a istekom poticajne mjere zapošljavanja, zahvaljujući ulaskom Mirka Stambolije u program prakse financiran iz projekta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-Područnog ureda u Sisku ured se otvarao još jedan ili dva dana u tjednu na nekoliko sati.
Najveći doprinos rada ovog ureda u Glini leži upravo u činjenici da smo radno aktivnim učinili jednog člana udruge iz tog Grada, jer nažalost velika većina članova upisanih s područja u Glini inertni su kod organizacije bilo kojih sadržaja u uredu te su orijentirani na članstvo samo radi ostvarenja prava na povlastice koje ostvaruju kao OSI. Svega 2-3 člana dolazila su redovito na tjedna druženja s našim zaposleniko u uredu u Glini, dok je jedno dijete iz Gline odlazilo redovito na vježbe radne terapije i fizioterapije u prostor Udruge u Petrinji- Mala kuća.

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.
Više informacija Prihvaćam