Institucionalna podrška Udrugama osoba s invaliditetom Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Trajanje programa: lipanj –prosinac 2014.//01.-31.12.2015.//01.-31.12.2016.

Aktivnosti programa:

  • financiranje 50% plaća za tajnicu i 2 radne terapeutkinje u trajanju 6 mjeseci
  • financiranje 4 psihoterapeutske razgovaraonice
  • kupnja stolnog računala za ured tajnice
  • financiranje dijela hladnog pogona – režije
  • financiranje izrade promotivnih i promidžbenih materijala


Izvori financiranja: Udruzi je u 2014. godini doznačeno od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva ukupno 80.211,24 kn. Riječ je o trogodišnjem programu te će isti iznos biti doznačen i u 2015. i 2016. godini


Rezultati programa u 2014. godini:
Postignuta je stanovita stabilnost i sigurnost u radu Udruge. Osim što je osigurana kontinuirnaost i redovitost u isplatama plaća djelatnicama, redovito plaćanje osnovnih režija, kupljeno je i novo računalo za ured tajnice, isfinancirano je tiskanje ovog godišnjeg izvještaja, tiskanje trećeg izdanja Vodiča kroz usluge Udruge i povlastice za OSI. Održane su 4 psihoterapeutske razgovaraonice za koje su voditeljici i autorici radionice isplaćeni autorski honorari kroz ovaj projekt, a na njima aktivno je sudjelovalo ukupno 21 roditelja djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i volontera Udruge, od kojih je dvoje bilo na sve 4 razgovaraonice i troje na 3 razgovaraonice.
Psihoterapeutske razgovaraonice:
Dječja prijateljstva, Samopoštovanje i asertivnost, Balansiranje između profesionalne i roditeljske uloge i Kako poboljšati komunikaciju između roditelja (oca/majke) i roditelja i njihovog djeteta bile su teme 4 psihoterapeutske razgovaraonice pod vodstvom mr.sc. Daše Poredoš Lavor

Rezultati programa u 2015. godini:
Postignuta je stanovita stabilnost i sigurnost u radu Udruge. Osim što je osigurana kontinuirnaost i redovitost u isplatama plaća djelatnicama, redovito plaćanje osnovnih režija, kupljeno je i novo prijenosno računalo za ured tajnice, isfinancirano je tiskanje ovog godišnjeg izvještaja, tiskanje trodijelne brošure o Udruzi. Održane su 4 psihoterapeutske razgovaraonice (Dječja prijateljstva, Samopoštovanje i asertivnost, Balansiranje između profesionalne i roditeljske uloge i Kako poboljšati komunikaciju između roditelja (oca/majke) za koje su voditeljici i autorici radionice isplaćeni autorski honorari kroz ovaj projekt, a na njima aktivno je sudjelovalo ukupno 21 roditelja djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i volontera Udruge, od kojih je dvoje bilo na sve 4 razgovaraonice i troje na 3 razgovaraonice.

Rezultati programa u 2016. godini:
Aktivnosti programa: 
financiranje u trajanju 2 mjeseca - 90% plaće za izvršnu direktoricu i 100% plaće za 2 radne terapeutkinje 
vanjska revizija poslovanja UOSI SMŽ u 2015 godini od strane vanjske ovlaštene revizijske kuće -  7.000,00kn  iz projekta i 1.750kn vlastitih sredstava
financiranje dijela hladnog pogona – režije – 5.552,98 kn

Izvori financiranja: Udruzi je u 2015. godini doznačeno od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva ukupno 56.147,86 kn. Riječ je o trogodišnjem programu koji je završio s 31.12.2016. godine.

Rezultati programa: Smanjena Institucionalna potpora u odnosu na 2 prethodne kalendarske godine znatno se osjetila prvenstveno u planiranim aktivnostima za koje smo morali naći drugi izvor sredstava financiranja (tiskanje godišnjeg izvještaja, psihoterapeutske razgovaraonice – osnaživanje roditelja, kupnja opreme…)
Dobivanje Institucionalne podrške od strane Nacionalne zaklade već u prve dvije godine njenog korištenja znatno nam je pomogla u organizacijskom razvoju i usmjeravanju većine vremena na uspostavu novih oblika socijalnih usluga (nove projektne aktivnosti, projekt Soba čuda, osobna asistencija i sl.). Nama je jedna od najvažnijih komponenti i ona vezana uz zadržavanje postojećeg kadra, uspostavu kvalitetnog timskog rada, formiranje zajedničkih sustava vrijednosti, posvećenosti organizaciji, te dobivanju profiliranog tima za razvijanje inovativnih socijalnih usluga.

Kontakt

UOSI SMZ logo full color

Udruga Osoba s invaliditetom SMŽ
J. Babić 18, 44250 Petrinja
Tel/fax: 044 719 482 
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme:
od 8:00 do 16:00 h, utorkom i četvrtkom od 12:00 do 20:00 h

Za lakši i kvalitetniji život

ministarstvo za demografijuhzz

ESFlenta2

Projekt Za lakši i kvalitetniji život financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Udruge osoba s invaliditetom SMŽ

Ostali projekti Udruge 

Misija i vizija

Misija organizacije:

Doprinijeti kvalitetnom i ravnopravnom sudjelovanju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u svim segmentima društva.

Naša vizija:

Društvo jednakih mogućnosti i socijalne uključenosti djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.
Više informacija Prihvaćam