Institucionalna podrška Udrugama osoba s invaliditetom Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Trajanje programa: lipanj –prosinac 2014.//01.-31.12.2015.//01.-31.12.2016.

Aktivnosti programa:

  • financiranje 50% plaća za tajnicu i 2 radne terapeutkinje u trajanju 6 mjeseci
  • financiranje 4 psihoterapeutske razgovaraonice
  • kupnja stolnog računala za ured tajnice
  • financiranje dijela hladnog pogona – režije
  • financiranje izrade promotivnih i promidžbenih materijala


Izvori financiranja: Udruzi je u 2014. godini doznačeno od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva ukupno 80.211,24 kn. Riječ je o trogodišnjem programu te će isti iznos biti doznačen i u 2015. i 2016. godini


Rezultati programa u 2014. godini:
Postignuta je stanovita stabilnost i sigurnost u radu Udruge. Osim što je osigurana kontinuirnaost i redovitost u isplatama plaća djelatnicama, redovito plaćanje osnovnih režija, kupljeno je i novo računalo za ured tajnice, isfinancirano je tiskanje ovog godišnjeg izvještaja, tiskanje trećeg izdanja Vodiča kroz usluge Udruge i povlastice za OSI. Održane su 4 psihoterapeutske razgovaraonice za koje su voditeljici i autorici radionice isplaćeni autorski honorari kroz ovaj projekt, a na njima aktivno je sudjelovalo ukupno 21 roditelja djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i volontera Udruge, od kojih je dvoje bilo na sve 4 razgovaraonice i troje na 3 razgovaraonice.
Psihoterapeutske razgovaraonice:
Dječja prijateljstva, Samopoštovanje i asertivnost, Balansiranje između profesionalne i roditeljske uloge i Kako poboljšati komunikaciju između roditelja (oca/majke) i roditelja i njihovog djeteta bile su teme 4 psihoterapeutske razgovaraonice pod vodstvom mr.sc. Daše Poredoš Lavor

Rezultati programa u 2015. godini:
Postignuta je stanovita stabilnost i sigurnost u radu Udruge. Osim što je osigurana kontinuirnaost i redovitost u isplatama plaća djelatnicama, redovito plaćanje osnovnih režija, kupljeno je i novo prijenosno računalo za ured tajnice, isfinancirano je tiskanje ovog godišnjeg izvještaja, tiskanje trodijelne brošure o Udruzi. Održane su 4 psihoterapeutske razgovaraonice (Dječja prijateljstva, Samopoštovanje i asertivnost, Balansiranje između profesionalne i roditeljske uloge i Kako poboljšati komunikaciju između roditelja (oca/majke) za koje su voditeljici i autorici radionice isplaćeni autorski honorari kroz ovaj projekt, a na njima aktivno je sudjelovalo ukupno 21 roditelja djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i volontera Udruge, od kojih je dvoje bilo na sve 4 razgovaraonice i troje na 3 razgovaraonice.

 

Kontakt

Udruga Osoba s invaliditetom SMŽ
J. Babić 18, 44250 Petrinja
Tel/fax: 044 719 482 
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme:
od 8:00 do 16:00 h, utorkom i četvrtkom od 12:00 do 20:00 h

Za lakši i kvalitetniji život

ministarstvo za demografijuhzz

ESFlenta2

Projekt Za lakši i kvalitetniji život financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Udruge osoba s invaliditetom SMŽ

Ostali projekti Udruge 

Misija i vizija

Misija organizacije:

Doprinijeti kvalitetnom i ravnopravnom sudjelovanju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u svim segmentima društva.

Naša vizija:

Društvo jednakih mogućnosti i socijalne uključenosti djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.