Za aktivniji život u zajednici

Povodom Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom koji se u Hrvatskoj obilježava od 2001. godine, u Sisku u Frankopanskoj ulici u blizini Sobe čuda, Udruga je organizirala edukativnu tribinu i akciju „ Za aktivniji život u zajednici “.


Iskoristili smo trenutak prije lokalnih izbora da pozovemo sve koji su se kandidirali za župana, gradonačelnike,  županijsko i gradska vijeća da nam dođu i da poslušaju kako u našoj lokalnoj zajednici žive osobe s invaliditetom, da im ukažemo na prepreke, barijere s kojima se mi svakodnevno susrećemo tako da kad danas sutra budu donosili nekakve odluke koje su vrlo važne za našu populaciju, da budu svjesni da o tim odlukama nikada ne smiju odlučivati bez nas. Znači, nikad o nama bez nas.

Na tribini „Za aktivniji život u zajednici“ koju je moderirala Aleksandra Milković,  izvršna direktorica UOSI SMŽ o iskustvima s cerebralnom paralizom i životom u kolicima govorile su Maja Pavleković, majka dječaka Andreja Pavlekovića, učenika sisačke Osnovne škole 22. lipnja, Maja Latinčić, petrinjska gimnazijalka i Štefica Grubar.

govornici tekst 2

S tribine svima je uručena prezentacija s ukazanim preprekama na području grada Siska ali i prijedlozima kako učiniti život osoba s invaliditetom aktivnijim u zajednici.

Poslije kazivanja problematike sudioinici tribine mogli su sjesti u kolica i osjetiti na trenutak kako to izgleda život iz kolica za OSI

voznja u kolicima tekst

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Tko je online?

Imamo 130 gostiju i nema članova online