UOSI SMŽ osigurala 4 osobna asistenta

UOSI SMŽ slijedeće dvije godine provodit će program osobne asistencije "Za lakši i kvalitetniji život" za koji su odobrena su novčana sredstva Europskog socijalnog fonda-Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. -  „Razvoj usluga osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ u iznosu 513.900,56 kn. Odobrena novčana sredstva obuhvaćaju dvije godine provedbe projekta za četiri osobe s najtežim stupnjem invalidnosti i intelektualnim teškoćama s područja Sisačko-moslavačke županije (točnije gradova Siska i Petrinje) koje su iskazale potrebu za uslugom osobne asistencije.

PROVODITELJ PROGRAMA: Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije

VODITELJICA PROGRAMA: Manda Šalić

UGOVORNO TIJELO: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (PT 1) Hrvatski zavod za zapošljavanje (PT 2)

VRIJEME PROVEDBE: 05./2017. - 05/2019.

VRIJEDNOST PROGRAMA: 513.900,56 kn.

BROJ KORISNIKA:

4 osobe s invaliditetom i intelektualnim teškoćama: Iz Siska Dean berendika i Tajana Bezuh te iz Petrinje Štefica Grubar i Borna Damjanović                                   

BROJ  NOVOZAPOSLENIH  U  SKLOPU  PROJEKTA: 4 osobna asistenta – na dvije godina za pola ukupnog mjesečnog fonda sati (4 sata dnevno)

Goran Šipuš (Dean Berendika) Ivana Perković (Tajana Bezuh) Antonija Marić (Štefica Grubar) Pavao Toljan (Borna Damjanović)

CILJ PROJEKTA: Poboljšanje kvalitete života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i osobama s intelektualnim teškoćama kako bi dobili mogućnost kvalitetnijeg života, boljeg socijalnog uključivanja u zajednicu te sprječavanja institucionalizacije.

ZNAČAJ/REZULTATI PROJEKTA 1. razvoj novih socijalnih usluga u zajednici 2. sprječavanje institucionalizacije - osobe s invaliditetom i intelektualnim teškoćama-korisnici usluge osobne asistencije poboljšat će kvalitetu života i socijalnu uključenost 3. zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada 4. unaprijeđeno usklađivanje obiteljske i radne uloge u obiteljima - obitelj je dobila sigurnost da netko drugi umjesto njih može na jednako uspješan način pružiti pomoć i podršku u trenutku kada oni više to ne budu mogli te prihvaćaju prisutnost “treće osobe” u svom domu, koja nije smetnja niti teret, već je pomagač cijeloj obitelji. 5. rezultati projekta će biti diseminirani drugim udrugama (koje ih mogu koristiti kao dobru praksu u pokretanju sličnih inicijativa), osobama s invaliditetom, obiteljima osoba s invaliditetom, široj društvenoj javnosti i lokalnoj zajednici.

vizual

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Tko je online?

Imamo 46 gostiju i nema članova online