UOSI SMŽ na nacionalnom simpoziju o ranoj intervenciji

Nacionalni simpozij Danas za sutra - kroz intersektorsku suradnju do integriranih usluga u ranoj intervenciji u djetinjstvu, održao se 12. i 13. prosinca 2017. u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik i to u organizaciji Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Pravobraniteljice za djecu, Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj te Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID).

Pokrovitelji simpozija bili su Predsjednica Republike Hrvatske, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske, Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske te Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a pokrovitelj tematskog simpozija (poster-sekcije) Grad Zagreb. Cilj simpozija, koji je okupio više od 200 stručnjaka iz zdravstvenog, obrazovnog i socijalnog sustava te civilnog sektora, bio je stvaranje zajedničke vizije međusektorskog sustava podrške ranom razvoju djece u našoj zemlji s fokusom na najranjiviji dio populacije – djecu rane dobi s biološkim ili socijalnim rizikom za uredan razvojni ishod, kao i otvaranje dijaloga o stvaranju integriranog sustava rane podrške s donositeljima političkih odluka na nacionalnoj razini. Drugog dana posterima su svoj doprinos ranoj intervenciji predstavljale Udruge, a o programima u UOSI SMŽ govorila je Aleksandra Milković, izvršna direktorica udruge.

vijest 23

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Tko je online?

Imamo 12 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.
Više informacija Prihvaćam