Novozaposlenih 20 žena kroz projekt Udruge

U sklopu projekta „Nove vještine za jednake mogućnosti“ koji provodi Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije (UOSI SMŽ) u Maloj kući u Petrinji 28.veljače 2018. potpisani su ugovori s 20 žena koje će kroz ovaj projekt pružati pomoć i podršku za 120 korisnika, starijih i nemoćnih te osoba s invaliditetom.

Pocetak projekta

Riječ je o projektu koji je Udruga osoba s invaliditetom SMŽ aplicirala na natječaj „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiran od strane Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”uz nadležnost Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Udruzi je za provedbu ovog projekta odobreno 3.248.260,00 kn.

Svrha projekta je uključiti na tržište rada žene iz teže zapošljivih i ranjivijih skupina s područja Sisačko-moslavačke županije i tako smanjiti stopu njihove nezaposlenosti. S druge strane, projekt će pridonijeti prevenciji prerane institucionalizacije i poboljšanju kvalitete života krajnjih korisnika, prvenstveno članova Udruge osoba s invaliditetom te osoba u starijoj životnoj dobi. Jedan od partnera UOSI SMŽ na ovom projektu je i Grad Petrinja. Ženama koje su danas potpisale ugovore, puno uspjeha u radu u svoje i ime gradonačelnika poželjela je njegova zamjenica Viktorija Kaleb, te u ime djelatnika centra za socijalnu skrb Petrinja i ravnateljica centra Marija Čihor Abramović.

Potpisivanje ugovora

Nakon potpisivanja ugovora, 20 žena od 1. ožujka kreće s aktivnostima pružanja usluga u sklopu programa „Zaželi“, kroz projekt „Nove vještine za jednake mogućnosti“.

Žene iz Petrinje, Siska, Novske, Jasenovca, Gline i Križa Hrastovačkog tako će sljedeće dvije godine pružati usluge pomoći za 120 korisnika koji dolaze iz gradova te okolnih mjesta (od kuda i zaposlene žene) te dodatno još iz Donjih Mokrica, Budičine, Bačuge i Kraljevčana. Prošlog tjedna, u pratnji projektne asistentice Sandre Adžam žene su već obišle i upoznale svoje buduće korisnike te se informirale o njihovim potrebama. Korisnicima će primjerice pružati pomoć u dostavi namirnica, pripremanju obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, brizi o higijeni, dostavi lijekova, plaćanju računa te im pomagati u socijalnoj integraciji, biti im pratnja u raznim društvenim aktivnostima i najvažnije od svega, pružiti im podršku, saslušati ih i ponuditi toplu ljudsku riječ.

Novozaposlene žene

Partneri UOSI SMŽ na ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje -Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Petrinja i Grad Petrinja. Projekt traje 30 mjeseci. Voditeljica projekta je Manda Šalić, projektni asistent Sandra Adžam te administratorica Ivana Šalić.

Početak projekta Zaželi

logotipi zazeli sve

 

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Tko je online?

Imamo 55 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.
Više informacija Prihvaćam