Više od 140 stručnih, odgojnih i prosvjetnih djelatnika SMŽ educirano o asistivnoj tehnologiji

Zahvaljujući projektu Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije pod nazivom „Želim da se i moj glas čuje“ 76 učitelja, asistenata i stručnih djelatnika osnovnih škola iz Siska, Petrinje, Dvora, Galdova, Budaševa i Sela, 30 djelatnika petrinjskog i zagrebačkog vrtića te 36 stručnih djelatnika, roditelja i studenata tijekom tri radionice od siječnja do travnja educirani su o primjeni asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije u stručnom terapijskom, predškolskom i školskom radu s djecom s teškoćama u razvoju i invaliditetom.

Sve tri radionice vodio je prof.dr. Miroslav Vrankić, kojeg je Google s još 3 Hrvata uvrstio na popis 100 najvećih inovatora u srednjoj i istočnoj Europi, a trenutno je profesor na kolegiju Asistivne tehnologije na Tehničkom fakultetu u Rijeci, direktor tvrtke E-glas koja se bavi humanom tehnologijom, odnosno primjenjuje tehnička rješenja za podizanje i poboljšanje kvalitete života osoba s najtežim tjelesnim invaliditetom, nositelj titule Ponos Hrvatske te još brojnih nacionalnih i međunarodnih priznanja.

miroslav

Nakon uvodnih teorijskih izlaganja i prezentacije opreme na zadnjoj radionici bilo je puno praktičnog rada u programu Tobii Communicator 5 gdje su svi koji su ponijeli svoja prijenosna računala imali prilike naučiti i sami rukovati komunikacijskim softverom te kako naučiti izraditi edukacijsko-rehabilitacijske materijale. Upoznati su i s izradom Boardmakera kao izvrsnim alatom za rad s neverbalnom djecom, a također su predstavljene Hiper edukacijske kartice koju E-glas u suradnji s autorima iz Hrvatske udruge za ranu intervenciju pretvara u softverska rješenja.

skupna

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Tko je online?

Imamo 578 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.
Više informacija Prihvaćam