Zadovoljstvo korisnika pomoći u programu Zaželi

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije nakon četiri mjeseca pružanja podrške korisnicima u projektu „Nove vještine za jednake mogućnosti“ ima samo dobre povratne reakcije korisnika i na žalost sve veći broj novih korisnika koji se žele uključiti kako bi dobili određenu pomoć.

 3

Cilj projekta, koji se financira kroz  Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena“, je osnažiti i unaprijediti radni potencijal 20 teže zapošljivih žena iz Sisačko-moslavačke županije. Na taj način ublažuju se posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, a ujedno se potiče socijalna uključenost i povećava razina kvalitete života 120 krajnjih korisnika. 

6

Zaposlene  žena pružaju podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju,  pomoć starijim i nemoćnih osobama i osobama s invaliditetom, omogućuju socijalnu uključenost i preveniraju preranu i pretjeranu institucionalizaciju, odnosno unaprjeđuju  skrb za krajnje korisnike.

8

Najčešće potrebe krajnjih korisnika su pomoć u dostavi namirnica, u pripremi obroka, u održavanju čistoće stambenog prostora, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, dostava lijekova, plaćanje računa, druženje, pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

viber image

Partneri UOSI SMŽ na ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Petrinja i Grad Petrinja, Projekt se provodi 30 mjeseci od 1.prosinca 2017. do 31.svibnja 2020. godine, a vrijednost projekta je 3.248.260,00 kn (u potpunosti financiran od strane Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.). Korisnici obuhvaćeni projektom su iz Petrinje, Siska, Novske, Jasenovca, Gline, Križa Hrastovačkog, Donjih Mokrica, Budičine, Bačuge i Kraljevčana.

2

9

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Tko je online?

Imamo 576 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.
Više informacija Prihvaćam