Edukacije žena u sklopu projekta „Nove vještine za jednake mogućnosti“

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u sklopu projekta „Nove vještine za jednake mogućnosti“ financiranom u sklopu programa „Zaželi“ krajem kolovoza počela je provoditi prve planirane aktivnosti edukacije zaposlenih žena.

 DSC 0013

Za zanimanje njegovateljica starijih i nemoćnih osoba 10 žena zaposlenih na projektu educirati će se i steći potrebna znanja i vještine. Edukaciju provodi Učilište Magistra iz Zagreba, a provodi se u Petrinji, što je ženama olakšalo ne samo dolazak na edukaciju u mjestu stanovanja, nego i manje vremena za putovanje nakon napornog radnog dana. Udruga se zahvaljuje Poslovnim zonama Petrinja d.o.o. koji su im u Hanžekovoj ulici broj 19 ustupili prostor za edukaciju žena.

DSC 0012

Znanja i iskustva stečena kroz projektne aktivnosti ženama će koristiti i po njegovu završetku te će biti konkurentnije na tržištu rada. Inače, riječ je o projektu vrijednom 2.238.914,73 kuna, a odobrenom u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – Program zapošljavanja žena“. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Programa za zapošljavanje žena, a provodi se u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

DSC 0019

 

DSC 0014

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Tko je online?

Imamo 64 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.
Više informacija Prihvaćam