Diplome za žene zaposlene u projektu „Nove vještine za jednake mogućnosti“

Ženama zaposlenima u projektu „Nove vještine za jednake mogućnosti“ Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, financiranom u sklopu programa „Zaželi“, u petak, 5.listopada, nakon uspješno završenih edukacija i položenih ispita, dodijeljeno je 15 uvjerenja o završenoj edukaciji za zanimanja njegovateljica starijih i nemoćnih osoba i računalna operaterka.

 foto 2

Svečanom dodjelom diploma baš u ovom tjednu, žene uključene u projekt „Nove vještine za jednake mogućnosti“ obilježile su i Tjedan cjeloživotnog učenja koji se po 12. put na inicijativu Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Hrvatskoj obilježava od 1. do 7. listopada. Cilj je potaknuti javnost na cjeloživotno učenje, promicati kulturu učenja i motivirati ljude na učenje tijekom cijelog života, bez obzira na dob.
Edukaciju 10 žena za zanimanje njegovateljica starijih i nemoćnih osoba provodilo je Učilište Magistra iz Zagreba, a  održavala se u Petrinji, zahvaljujući Poslovnim zonama koje su ustupile prostor za radionicu. Informatičku edukaciju za 5 polaznica, po programu računalnog operatera, provodio je Algebra centar Sisak.

foto 6

„Ovim činom pokazali smo da učenje nije rezervirano samo za mlađe osobe, nego da je ono itekako bitno i za ljude u starijoj životnoj dobi. Pri tom je važno istaknuti da se ne uči samo kroz ono formalno obrazovanje, školovanje. Učiti se može i kroz pohađanje različitih tečajeva, radionica, edukacija i seminara, što je itekako bitno i povećava sposobnosti. Uči se i kroz iskustvo i kroz rad – tijekom svog radnog odnosa ljudi se školuju, stječu određenu naobrazbu, stječu određena znanja. Drago mi je što su naše zaposlene žene dobile priliku za dodatno obrazovanje i, što je najvažnije, pomoći će našim sugrađanima treće životne dobi“- naglasila je Manda Šalić, voditeljica projekta koja je i uručila diplome.

foto 4

Projekt „Nove vještine za jednake mogućnosti“ vrijedan je 2.238.914,73 kuna, a odobren je u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi-Programa zapošljavanja žena“. Financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u klopu Programa za zapošljavanje žena, a provodi se u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.
U njemu je zaposleno 20 žena s područja cijele Sisačko-moslavačke županije koje pružaju pomoć osobama s invaliditetom te starijim i nemoćnima osobama na području Petrinje, Siska, Novske, Jasenovca, Gline, Križa Hrastovačkog, Donjih Mokrica, Budičine, Bačuge i Kraljevčana.

foto 5

Bilo je planirano da svaka žena brine o šest korisnika, no kako nam je stanovništvo pretežno starije životne dobi i potrebe na terenu su velike, taj se omjer povećao, pa sada brinu i o njih desetak.
Partneri UOSI SMŽ na ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje -Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Petrinja i Grad Petrinja, u čije je ime ženama na dodjeli diploma osobno čestitao gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.
Osim poboljšanja kvalitete života krajnjih korisnika i prevencije njihove prerane institucionalizacije, cilj ovog projekta je uključivanje na tržište rada dugotrajno nezaposlenih ili teže zapošljivih žena i njihovo osnaživanje kroz stjecanje novih znanja, iskustava i vještina.

 foto 3

 

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Tko je online?

Imamo 24 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.
Više informacija Prihvaćam