Povezi me do slova

Naša učiteljica Maja povezala je igru s učenjem prvog slova u riječi te kako ćete dijete naučiti razlikovati i prepoznavati slova.

PRIPREMA:papir, škare, selotejp, autići, kartice na kojima su slova i slike koje su u paru sa slovima (riječi koje počinju na slova koja imamo)

OPIS AKTIVNOSTI: napraviti ceste različitih vrsta crta (ravna, zakrivljena…). Na kraj ceste, odnosno na cilj staviti karticu na kojoj je napisano slovo do kojeg trebamo doći. Kod početka ceste, odnosno starta staviti onoliko autića i sličica čiji prikaz počinje na slova (glasove) koji se nalaze na cilju. Dijete odabire autić i sličicu koje želi. Samostalno ili uz pomoć roditelja određuje kojim glasom (slovom) počinje ta riječ. Samostalno dovodi sličicu do slova slijedeći „cestu“. Igrati igru dok sva slova i riječi ne budu upareni.

CILJ AKTIVNOSTI: odrediti prvo slovo u riječi, razlikovati i prepoznati slova, razvoj fine motorike, zainteresirati dijete za učenje slova, poštovati pravila igre.

Kontakt

UOSI SMZ logo full color

Udruga Osoba s invaliditetom SMŽ
J. Babić 18, 44250 Petrinja
Tel/fax: 044 719 482 
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme:
ponedjeljak, srijeda i petak od 8:00 do 16:00 h, utorkom i četvrtkom od 12:00 do 20:00 h

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.