Projekt za dostojanstven, siguran i sretan život

Započele su prve aktivnosti u projektu „Nove vještine za jednake mogućnosti“. Našim članovima i starijim sugrađanima kroz projektne aktivnosti želimo osigurati dostojanstven, siguran i sretan život.

zazeli ozujak 2018 17

Pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brigu o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.) dobilo je 120 krajnjih korisnika, članova UOSI SMŽ i starijih sugrađana Sisačko-moslavačke županije.

zazeli ozujak 2018 14

Već u prva dva tjedna imamo pozitivne reakcije s terena, korisnici nas svakodnevno kontaktiraju i zahvaljuju na ovakvom vidu pomoći te se u samom startu pokazalo da je ovakav način pružanja podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima nedostajalo u našoj zajednici.

zazeli ozujak 2018 6

Korisnici su u prvom tjednu ožujka iskoristili dugo očekivano sunčano vrijeme za šetnju, odlazak frizeru, odlazak na plac, druženje, razgovore…

Uskoro će nam stići i bicikli koji će omogućiti ženama lakši način obilaska korisnika. Također, u okviru projekta korisnicima su osigurana sredstva za čišćenje domaćinstva i osobnu higijenu, koja su u postupku javne nabave.

zazeli ozujak 2018 15

logotipi zazeli sve

 

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

zaklada logo mali

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 8 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.