20 bicikla za obilazak starih i nemoćnih osoba

20 žena s područja Sisačko-moslavačke županije angažirane u programu Zaželi dobile su reflektirajuće prsluke i bicikle, koji će im olakšati obilazak 120 sumještana o kojima će se brinuti tijekom naredna 24 mjeseca.

Bicikli za rad po terenu

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije provodi projekt  „Nove vještine za jednake mogućnosti“ prijavljen na Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena“  financiranog od strane Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije provodi projekt  „Nove vještine za jednake mogućnosti“ prijavljen na Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena“  financiranog od strane Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. 

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, te s druge strane potaknuti socijalnu uključenost i povećati kvalitetu života krajnjih korisnika, prvenstveno osoba s invaliditetom i u starijoj životnoj dobi.

Udruga je zaposlila s 1.ožujkom 20 žena na 24 mjeseca, a kako bi im olakšala mobilnost i obilazak 120 korisnika uključenih u projekt kupljeni su im bicikli i reflektirajući prsluci.

Probna vožnja

„Bicikle smo nabavili uz pomoć našeg sugrađana gosp. Milana Orlića suvlasnika tvrtke Orlić Sport d.o.o., kojemu smo prezentirali što želimo i koja je svrha nabave bicikla. Zahvaljujemo se na pomoći i angažmanu jer nam je nabavio bicikle koji su zadovoljili i kvalitetom i raspoloživim financijskim sredstvima, a najbitnije je da su prihvatljivi za naše aktivnosti. Bicikle smo označili propisanim naljepnicama koje sadrže projektne informacije  te će biti prepoznatljivi u zajednici.“, ističe Manda Šalić, voditeljica projekta i naglašava: „Dolaskom ljepšeg vremena i naše će žene biti aktivne sudionice u prometu te ovom prilikom molimo sve vozače, naše sugrađane za veću pozornost u prometu.“

Bicikli za rad na terenu

Ukupna vrijednost projekta, koji traje 30 mjeseci, iznosi 3.248.260,00 kn. i financirana je 100% sredstvima Europskog socijalnog fonda,  od kojeg je iznosa jedan posto izdvojen za kupnju bicikla.Ukupna vrijednost projekta, koji traje 30 mjeseci, iznosi 3.248.260,00 kn. i financirana je 100% sredstvima Europskog socijalnog fonda,  od kojeg je iznosa jedan posto izdvojen za kupnju bicikla.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Petrinja i Grad Petrinja.

logotipi zazeli sve

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

zaklada logo mali

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 22 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.