Jačanje i unaprjeđenje kapaciteta zaposlenika

U sklopu projekta Jačanje kapaciteta za razvoj i održivost UOSI SMŽ i partnera krenula je provedba aktivnosti - edukacija osoba ovlaštenih za zastupanje i zaposlenika prijavitelja i partnera. Edukacija se provodi kroz 4 modula u ukupnom trajanju od 96 školskih sati, a obuhvatit će područje komunikacijskih vještina, učinkovito komuniciranje za uspješno vođenje, vođenje i upravljanje i timski rad.

1 2

Uz pomoć stručnjaka zaposlenici nositelja i partnera na projektu ojačati će svoje upravljačke kapacitete, raditi na uspostavljanju suradnje u području razmjene znanja i iskustva u radu s osobama s invaliditetom, kao i razmatranju mogućnosti zajedničke suradnje u budućnosti.

Tijekom radionica, osim što se radi u timovima, upoznati će sebe i sugovornike, osvijestiti vlastite obrasce ponašanja i reagiranja u različitim izazovnim komunikacijskim okolnostima u timu, s naglaskom na krizne situacije. Sudionicima će se prezentirati razlika između formalne i neformalne mreže komunikacije te na koji način svaki pojedinac utječe na dinamiku u timskom okruženju. Na radionicama osim osoba koje upravljaju organizacijama sudjeluju i stručnjaci koji svakodnevno neposredno rade s OSI na povećanju njihove zapošljivosti i socijalne uključenosti.

2 2

Projekt je usmjeren na doprinos rješavanju problema s kojim se susreću udruge, a tiču se osiguranja kvalitetnijeg života, boljeg socijalnog uključivanja u zajednicu te sprječavanja institucionalizacije djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.
Po završetku projekta ojačani kapaciteti organizacija bit će u mogućnosti spremno odgovoriti na krizne situacije.

Odobrena novčana sredstva su iz Europskog socijalnog fonda-Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., kroz poziv za dostavu projektnih prijedloga - Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice.

vidljivost OCD za web

Partneri: Udruga KAS iz Siska i Građanski aktivizam iz Petrinje
Ukupna vrijednost projekta je: 370.947,38 HRK
Iznos sufinanciranja ESF je 315.305,27 HRK
Iznos sufinanciranja Ureda za udruge Vlade RH je 55.642,10 HRK
Razdoblje provedbe: 22.2.2022.-22.2.2023

 

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 54 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.