Osobe s invaliditetom na tržištu rada – mjere i mogućnosti

U sklopu provedbe EU projekta „Jačanje kapaciteta za razvoj i održivost UOSI SMŽ i partnera“  održan je je Okrugli stol na temu „Osobe s invaliditetom na tržištu rada – mjere i mogućnostI“. Govornici su bili predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Sisak, Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Krunoslava Kosina Milutinović, u ime Applied Ceramics-a i Snježana Tomašević, izvršna direktorica UOSI SMŽ. Cilj je bio okupiti govornike iz relevantnih institucija koje o ovoj temi imaju najsvježije i najkvalitetnije informacije.

okrugli stol jačanje ocd

Ana Marinović iz Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom govorila je o poticajima i mjerama koje poslodavci mogu ostvariti ukoliko zapošljavaju osobe s invaliditetom. Kako su na Okruglom stolu bili prisutni i poslodavci te u razgovoru s njima doznali smo da zapravo nemaju dovoljno informacija o tome.
Predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda u Sisku govorili su o mjerama aktivnog zapošljavanja osoba i invaliditetom, mogućnostima njihovog zapošljavanja i mjerama koje Zavod provodi, kao i o mjerama o samozapošljavanju koje su omogućene osobama s invaliditetom.

okrogli stol 2 jačanje ocd

Ovo je bila zadnja aktivnost u sklopu navedenog projekta, čija provedba završava 22.2.2023. Projekt je uspješno proveden kao i sve planirane aktivnosti. Provedbom projekta utjecalo se na jačanje organizacija civilnog društva za pružanje usluga svojim korisnicima kao i jačanje i očuvanje ljudskog kapaciteta organizacija, povećavanju vidljivosti OCD-a i prihvaćanju ih kao relevantnih lokalnih dionika, umrežavanje s javnim sektorom i pružanje pomoći i podrške osobama u nepovoljnom položaju.
Svrha projekta bila je ojačati kapacitete partnerskih organizacija civilnoga društva u Sisačko-moslavačkoj županiji za neposredan rad na područjima zapošljavanja, obrazovanja, socijalnog uključivanja i dobrog upravljanja na lokalnoj razini i unaprijediti kapacitete za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

lenta nacionalna

Projekt Jačanje kapaciteta za razvoj i održivost UOSI SMŽ i partnera, provode udruge UOSI SMŽ iz Petrinje kao nositelj i partnerske organizacije, Udruga KAS iz Siska i Građanski aktivizam iz Petrinje u razdoblju od 22.2.2022. – 22.2.2023.
Odobrena novčana sredstva su iz Europskog socijalnog fonda-Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., kroz poziv za dostavu projektnih prijedloga - Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice. Ukupna vrijednost projekta iznosi 49.233,17€ u koji je uključeno 15% bespovratnih sredstava koja su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, te 85% iz Europskog socijalnog fonda.

Posrednička tijela:
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (Posredničko tijelo razine PT 1),
Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društava (Posredničko tijelo razine PT2),

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

zaklada logo mali

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 20 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.