ŠEĆERNICA UOSI SMŽ

Uz brojne projekte koje provodi i usluge koje pruža svojim članovima, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u lipnju 2019. godine napravila i svoj prvi iskorak u socijalno poduzetništvo. Sigurno ste, ispijajući svoju kavu u nekim od lokalnih kafića, zapazili naše šećere koji svakodnevno zaslađuju dane vama i svim našim sugrađanima! Naša Udruga već nekoliko godina za redom konkurira na tržištu sa svojim ugostiteljskim inkluzivnim šećerom, a 11.lipnja obilježili smo dvije godine od otvaranja današnjeg prostora Šećernice koji se nalazi u sklopu Male kuće.

rozana

Prvi prostor u kojem je naša Šećernica djelovala nalazio se na Gradskoj tržnici u Petrinji koji je nažalost bio i prvi naš prostor u proljeće 2021. koji je uklonjen zbog opasnosti za ljude i urušavanja nakon katastrofalnog potresa. Zahvaljujući sufinanciranju iz sredstava Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, opremili smo novi prostor u garaži naše Male kuće na adresi Jelene Babić 18, u Petrinji koji je otvoren 11.lipnja 2021. godine.

rozana otvorenje šećernice

Svečanu vrpcu svog novog radnog prostora prerezala je Rozana Pentek, prva i za sada jedina osoba s invaliditetom zaposlena u Šećernici. Sa 100% tjelesnim oštećenjem koje je nastupilo u njenoj 28 godini nakon moždanog udara, Rozana je prije početka rada u udruzi provela 12 godina na zavodu za zapošljavanje kao nezaposlena osoba s invaliditetom dok joj Udruga nije prvo dala mogućnost da radi 6 mjeseci kroz mjere javnih radova u Glinenoj priči 2018. godine. U lipnju 2019. prilikom pokretanja Šećernice Udruga je za Rozanu Pentek od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dobila državnu potpore za sufinanciranje zapošljavanja za 75% ukupnog troška plaće (bruto II) za 12 mjeseci, a nakon isteka s Rozanom je potpisan Ugovor o radu na neodređeno vrijeme uz financiranje Zavoda za javno vještačenje i profesionalnu rehabilitaciju u iznosu od 60 posto neto plaće. U svakodnevnom poslu punjenja šećera za danas već preko 60 ugovorenih ugostiteljskih objekata na području Sisačko-moslavačke županije, Grada Zagreba i Splitsko-dalmatinske županije Rozana ima i pomoć osobne asistentice Ljiljane Šako obzirom da Udruga provodi i uslugu osobne asistencije. Zadaća njih dvije je da rade na punjenju ugostiteljskog šećera i komuniciraju s kupcima. Točnije, s 10 stalnih kupaca u Petrinji, 16 u Sisku, 21 u Zagrebu, 7 u Dvoru na Uni, s 2 kupca u Trogiru i po jednim u Jastrebarskom, Lekeniku, Glini, Novskoj i Ivanji Reki.

klijenti 1    klijenti 3

„Zahvalna sam udruzi što mi je omogućila ovo zapošljavanje. Sretna sam što mogu biti društveno korisna, a i također osobno što nisam osuđena na svoja četiri zida kuće. Kao i svi drugi zaposleni sada se veselim svakom novom danu i da idem na svoje radno mjesto“ – sretna priča Rozana uopće ne spominjujući financijsku sigurnost: „jer, iako je novac dobrodošao, veće mi je zadovoljstvo odlazak iz kuće i ulazak u svaki novi radni dan“ - završava Rozana Pentek.

naše poruke

Ukoliko želite i vi postati klijent Šećernice s punim povjerenjem nazovite Rozanu Pentek na 098/9483 894 i Ljiljanu Šako na 098/446 789. Ako nemate svoj logotip naša Udruga osmislila je lijepe Inkluzivne poruke kojima senzibiliziramo dodatno zajednicu u kojoj živite ili radite, a tu su i jednokratne pripreme kao pokloni iznenađenja za posebne prigode kao što su vjenčanja, rođendani, krštenja, krizme ili pričesti.

vjenčanja 1   vjenčanja 2

vjenčanja 3   prigodne

Za ove posebne narudžbe potrebna ja najava desetak dana ranije, a cijena svih priprema i tiska vrećica plaća se jednokratno u iznosu od 9 eura. Minimalna narudžba je 1000 komada, a cijena je 11,35 eura za bijeli i 19,75 eura za smeđi šećer.

klijenti 2

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 37 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.