UOSI SMŽ pružatelj socijalne usluge OSOBNA ASISTENCIJA

OSTVARIVANJE PRAVA NA USLUGU OSOBNE ASISTENCIJE
Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije sklopila je s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ugovor o pružanju usluga osobne asistencije, te je time upisana u Registar pružatelja usluge.

Ukoliko korisnici žele ostvariti uslugu osobne asistencije preko naše Udruge, prilikom predaje zahtjeva područnim uredima Zavoda za socijalni rad, trebaju navesti Udrugu osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije kao pružatelja usluge.
U slučaju da korisnik izabere pružatelja usluga koji do sada nema sklopljen Ugovor o pružanju socijalne usluge osobne asistencije, tada Zavodi NE okončavaju upravni postupak, a korisnici do daljnjeg ne ostvaruju pravo na uslugu osobne asistencije.

štefica

Potpisanim Ugovorom financira se do 2 520 sati usluge mjesečno korisnicima usluge osobne asistencije. Korisnik koji se prijavljuje mora imati Rješenje od strane imenovane Komisije za procjenu potreba korisnika pri nadležnom područnom uredu Hrvatskog zavoda za socijalni rad.
Do sada je Udruga kroz projektno financiranje zapošljavala osobne asistente koji su korisnicima pružali uslugu, a upravo novi Zakon o osobnoj asistenciji i spomenuti sklopljeni Ugovor brišu svaku neizvjesnost te jamče korisnicima usluge osobne asistencije pružanje iste usluge kao njihovo zagarantirano pravo.
Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije od 2016. godine pruža socijalnu uslugu osobne asistencije financirajući se apliciranjem projekata na natječaje Europskog socijalnog fonda i resornog Ministarstva. Ulazak Udruge u Mrežu pružatelja usluga uvelike će olakšati i unaprijediti naš rad u korist osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.
Kako bi se informirali o usluzi te o potrebnoj dokumentaciji i uvjetima koje potencijalni korisnici trebaju ispunjavati, ovim putem još pozivamo sve zainteresirane da se jave u Udrugu na kontakt: Predrag Milunić, tel: 091 6194 518 od ponedjeljka do petka u vremenu od 9 do 13 sati.

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 57 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.