Radionica za roditelje RIBOLOVCI

U sklopu projekta „Mogućnosti-a ne ograničenja“ kojeg UOSI SMŽ provodi do 31.kolovoza 2017. godine, a financira ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja kroz Natječaj za projekte Udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2016./2017. u Maloj kući u Petrinji 1.kolovoza održana je edukativna radionica „RIBOLOVCI“  za roditelje koju su osmislile i vodile radne terapeutkinje Jasmina Šakinović i Marta Križanić te diplomirana učiteljica Selma Buljubašić.

Radionica „Ribolovci“ zamišljena je sa svrhom izrade morskih životinja od filca koje smo punili vatom i magnetom. Na napravljene životinje nalijepit će se slova i brojevi te će se „pecati“ s izrađenim štapovima koji također imaju magnet na kraju špage. Uz zabavu i igru, roditelji će svojoj djeci pomoći u usvajanju brojeva i slova te poticati preciznost i koordinaciju rada rukama. Svrha radionica je osnaživanje i edukacija roditelja za kvalitetnije roditeljstvo a samostalna izrada didaktičkih igračaka daje dodatnu vrijednost i roditeljima i djeci  jer upravo su igračke one koje svojim izgledom brzo primame pažnju djeteta, no osim izgleda one su osmišljene da dijete kroz njih razvija svoje motoričke, kognitivne i senzoričke vještine. Putem razne didaktike djeca mogu učiti boje, oblike, slova, brojke itd., a istraživanjem igračke koriste svoje ruke gdje uvježbavaju finu i grubu motoriku i tako uče planirati izvedbu aktivnosti koje će ima biti potrebne u svakodnevici. Često nisu svi u mogućnosti nabaviti ili kupiti igračke koje se nude na tržištu. Uz malo kreativnosti i truda može se puno toga izraditi vlastitim rukama, a uz to uvijek možete djetetu s kojim radite prilagoditi igračku koristeći boje i materijale koje ono voli, prilagoditi veličinu i font slova ovisno o teškoći djeteta, a možete neke elemente izrađivati i zajedno.

20562600 10210768553825810 1066815354 n 

20613860 10210768551425750 1828770146 n

baner udruga A4

baner mogucnostiA4

mala kuca donacije

Podržite rad Udruge osoba s invaliditetom uplatom na žiro račun naše udruge.

 

 

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Mala kuća

Centralno mjesto okupljanja djece s teškoćama u razvoju u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Napomena: Imamo potrebnu opremu i educirane djelatnike za rad s djecom.

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.