Radionice o asistivnoj tehnologiji za vrtiće i škole

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije provodi projekt „ŽELIM DA SE I MOJ GLAS ČUJE“ .U sklopu projekta 30.siječnja je u Maloj dvorani POU Hrvatski dom Petrinja održana edukativno – suportna radionica o primjeni asistivne tehnologije i potpomognutoj komunikaciji u predškolskom i nastavnom radu s djecom s teškoćama u razvoju. Radionica je bila namijenjena struci – djelatnicima i aistentima škola i vrtića te roditeljima djece članova UOSI SMŽ, a odaziv je bio doista velik.

 pomagalatekst 1

Zadnjih šest školskih godina Udruga osmišljava i provodi program Male škole za djecu s teškoćama u razvoju. Kroz iskustva iz prijašnjih godina provođenja programa Male škole primijetili smo da imamo dosta neverbalne djece. Odlučili smo stoga za ovu školsku godinu prijaviti Malu školu uz pomoć asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije. Kako smo u nekoliko projekata partneri s tvrtkom „E-glas“ iz Rijeke, htjeli smo stručnim djelatnicima – učiteljima i asistentima u školama Sisačko-moslavačke županije, ali i u vrtićima, predstaviti mogućnosti rada koje se tiču obrazovanja neverbalne djece“, objasnila je voditeljica ovog projekta Aleksandra Milković, izvršna direktorica UOSI SMŽ.

Predavanje o asistivnoj tehnologiji održao je prof.dr.sc. Miroslav Vrankić, profesor na Tehničkom fakultetu u Rijeci i voditelj tvrtke E-glas. Prva radionica bila je uvodnog tipa, a poslije nje online anketom svi prijavljeni odabrali su teme za drugu i treću radionicu.

28168015 1974601509534393 648382040756100610 n

Edukativni softver i pristup računalu za djecu s teškoćama u razvoju tema je druge edukativno-suportne radionice koja je za stručne djelatnike te djelatnike i asistente u vrtićima i školama te roditelje-članove Udruge Sisačko-moslavačke županije održana u četvrtak, 22.veljače 2018. godine u Kazalištu21 u Sisku.

Druga je to radionica koja je okupila stotinjak stručnih djelatnika, a provodi se u sklopu projekta Udruge Želim da se i moj glas čuje koji se financira iz proračuna Ministarstva znanosti i obrazovanja i to kroz Natječaj projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih za školsku godinu 2017./2018.

Voditelj radionice prof.dr.sc. Miroslav Vrankić iz tvrtke E-glas iz Rijeke kroz praktične primjere pokazao je kako koristiti prilagođenu tipkovnicu, joystick, tracball i orbitrack, primjere upravljanja računalom pokretom glave i uz pomoć pogleda. Predstavljeni su edukativni softveri Look to Learn, ABC Maestro te Clevy Maestro paket za disleksiju te Inclusive Eye Gaze Learning Curve i Tobii Dynavox Gaze Viewer

Teme treće radionice koja će se održati sredinom travnja bit će Komunikacijski softver i izrada edukacijsko-rehabilitacijskih materijala.

baner udruga A4

baner mogucnostiA4

mala kuca donacije

Podržite rad Udruge osoba s invaliditetom uplatom na žiro račun naše udruge.

 

 

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Mala kuća

Centralno mjesto okupljanja djece s teškoćama u razvoju u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Napomena: Imamo potrebnu opremu i educirane djelatnike za rad s djecom.

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.