Krenule prve senzorne terapije

Tijekom mjeseca veljače događa se puno zanimljivih stvari vezanih za Sobu čuda-prvi uređen prostor za terapiju senzorne integracije u Sisačko-moslavačkoj županiji koji je UOSI SMŽ uredila u Frankopanskoj broj 5 u Sisku.

Od otvorenja prostora početkom prosinca 2016. godine  do početka ovog tjedan prvi educirani senzorni terapeut Luna Berendika, bacc.physioth. - Ayres sensory therapist radila je senzoričke procjene prvih 30 djece iz Siska, Petrinje, Hrvatske Kostajnice i Novske koja su od ponedjeljka, 13.veljače krenula i na svoje prve sate senzorne terapije. Riječ je o zahtjevnim testovima senzorne integracije i praksije - koji daje jasne informacije o djetetovom funkcioniranju, te s nekoliko podtestova SIPT-a, a sve s ciljem da se terapija individualizira prema potrebama svakog polaznika. Od mjeseca siječnja u uređenom kabinetu u istom prostoru Veronika Muža, bacc.radne terapije provodi individualizirani radnoterapijski rad s tridesetak djece s područja Grada Siska koju su proteklih godina na ovu uslugu putovala u Malu kuću u Petrinji.


Iako otvoren, prostor Sobe čuda u Frankopanskoj broj 5 još uvijek se i završno uređuje. Topljenje snijega omogućilo je nastavak radova na prilaznoj rampi za osobe s invaliditetom i uređenju prilaza glavnom ulazu u Sobu čuda koji je zajedno s uređenim sanitarnim čvorom za osobe s invaliditetom dio projekta financiranog iz proračuna Ministarstva branitelja. Tijekom proljeća sa sredstvima iz 2 projekta „Zeleni kutak kraj „Sobe čuda“ U sklopu javnog poziva na  INA– Industrija nafte, d.d. natječaju „Zeleni pojas“ te projekta Šareni put do “Sobe čuda” U sklopu javnog poziva za iskaz interesa za sudjelovanje udruga u programu financijskih podrški "LOKOVEZ",  Zaklada Slagalica i Zaklada Zamah s područja Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Virovitičko-podravske županije koje aktivno djeluju u svojim lokalnim zajednicama uredit će se zelena površina, kutak za roditelje, instalirat će se jedna ljuljačka prilagođena za djecu s teškoćama u razvoju  a cijeli prostor je zamišljen kao jedna mala zelena oaza s prvom sjenicom sa zelenim krovom u Sisku u kojoj  će roditelji  imati mjesto gdje će moći boraviti dok čekaju dijete koje je na terapiji.  Za vrijeme povoljnih vremenskih prilika i u ljetnom periodu održavat ćemo na istom mjestu i  razgovaraonice i druženja roditelja. 


U ponedjeljak je (13.02.2016.) u Zagrebu u organizaciji HURT-a (Hrvatske udruge radnih terapeuta) i predavačice Shay McAtee iz SAD-a počeo i drugi modul edukacije za senzornog terapeuta koju pohađa još jedna zaposlenica Udruge kako bi najkasnije od mjeseca rujna moglo u terapiju senzorne integracije krenuti još 30 djece koja su trenutno na listi čekanja.
Tijekom mjeseca siječnja buduće senzorne terapeutkinje su zahvaljujući suradnji Udruge sa Specijalnom bolnicom za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak i Centrom za rehabilitaciju Silver odradile trodnevnu stručnu praksu u njihovim prostorima za terapiju senzorne integracije kako bi stečeno znanje na edukaciji ojačale i primjerima iz prakse.

prostor Sobe čuda za senzornu terapiju

 

baner udruga A4

baner mogucnostiA4

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.